Op onze zorgboerderij werken we niet alleen met een vast team aan begeleiders, maar ook met een vaste groep vrijwilligers, die altijd voor De Laarhoeve en deelnemers klaar staan. Wie zijn onze vrijwilligers? We stellen ze aan je voor:

Martien Nolte
Martien Nolte, verpleegkundige en zorgmanager. Voor mij als vrijwilliger was de aantrekkingskracht van “De Laarhoeve” het werken met dorpse waarden en ruimte voor individuele talenten voor deelnemers. De grote variatie in werkzaamheden, samenstelling van de groep en de persoonlijke begeleiding van deelnemers, zorgt voor een prettige en productieve werksfeer. Het is zeer bevredigend als vrijwilliger om hier een bijdrage aan te leveren.

Jan van de Sande
Ik ben Jan van de Sande en als vrijwilliger werkzaam binnen De Laarhoeve. Ik ben getrouwd en heb naast mijn vrouw, 2 volwassen kinderen en 2 kleinkinderen. Van oorsprong ben ik machine-onderhoudsmonteur, maar na 7 jaar dit gedaan te hebben, ben ik 35 jaar vrachtwagenchauffeur geweest. Door een positieve regeling ben ik in de gelegenheid om op vrijwilliger basis binnen De Laarhoeve een dag in de week diverse werkzaamheden te mogen verrichten. Ik ga graag elke vrijdag naar De Laarhoeve, omdat ik, naar tevredenheid van mezelf en de Laarhoeve, diverse werkzaamheden kan/mag uitvoeren. Het werken met mensen met een beperking is voor mij geheel nieuw, maar het is juist leuk om deze doelgroep iets van mijn ervaringen en vaardigheden mee te kunnen geven.

Harrie Mijs
Ik ben Harrie Mijs. Mijn roepnaam op De Laarhoeve is Hein. In 2008 heb ik na 40 jaar afscheidgenomen van mijn baan als leerkracht op de basisschool in Oostelbeers. Mijn grootste hobby’s zijn sport en knutselen met hout. De laatstgenoemde hobby pas ik toe op De Laarhoeve, eerst samen met Valentijn, nu met Kevin. Enkele bekende houtknutsels zijn kerstgroepen, paashazen en allerlei figuren van hout.

Ad Kerkhofs
Ik ben Ad Kerkhofs, ik ben de vader van John. Sinds de start van De Laarhoeve doe ik allerlei klussen op De Laarhoeve. In het begin deed ik dat één middag in de week naast mijn werk als onderhoudsmonteur. Sinds ik niet meer werk, doe ik dat twee dagen in de week. Ik kom eigenlijk uit de wereld van de metaal, dus als er iets geknutseld moet worden voor de winkel wat met metaal te maken heeft, komen ze meestal bij mij. Daarnaast moet er vaak ook van alles gerepareerd worden en dan komen ze ook bij mij.

May Kerkhofs
Hoi ik ben May, de moeder van John. Toen De Laarhoeve gestart is, heb ik enkele jaren Judy geholpen met het werk wat op De Laarhoeve gedaan moest worden en het begeleiden van de deelnemers. Daarna heb ik nog verschillende jaren 1 dag in de week gepoetst en in de winkel geholpen. Nu werk ik eigenlijk niet meer mee op De Laarhoeve, maar zorg twee dagen in de week voor Suus en Tara, de kinderen van Judy en John. Als het nodig is, spring ik nog wel eens bij.

Dré van Dijck
Ik ben Dré. Voorheen was ik ondernemer / fietsenmaker, nu ben ik gestopt met werken.
De reden dat ik op De Laarhoeve vrijwilligerswerk doe, is omdat ik graag met mensen werk en om de mensen die hier werken in de gelegenheid te stellen eens met iemand anders te werken.
Samen met een van de deelnemers doe ik op woensdagochtend allerlei voorkomende werkzaamheden van schilderen tot in de tuin werken. Door hier te komen creëer ik voor mezelf afwisseling in de dagen, wat ik fijn vind.

Anton Hergarden
Ik doe vrijwilligerswerk op De Laarhoeve, omdat ik fijn vind om me dienstbaar te maken, nu het nog kan. Door een slechte jeugd lijkt het of het leven grotendeels aan mij is voorbij gegaan en het vrijwilligerswerk op De Laarhoeve geeft me alles om me weer een compleet mens te voelen. De Laarhoeve is een mooi bedrijf, dat door de ambitie van Judy, Maria en John gedragen wordt.

Zelf vrijwilliger worden?

Heb je interesse om te werken als vrijwilliger bij De Laarhoeve en ben je minimaal 1 dag per week beschikbaar? Neem dan contact op met Judy Kerkhofs op 013-5044744 of judy.kerkhofs@delaarhoeve.nl.