zorg op onze zorgboerderij

Ontwikkelboerderij De Laarhoeve is een zorgboerderij voor medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt.
Bij ons op de boerderij helpt iedereen zo goed mogelijk mee aan het werk dat gedaan moet worden. Sommigen werken in de keuken of het magazijn en anderen verzorgen de pluktuin en het erf. Iedereen doet mee op de zorgboerderij en kan bij ons zijn of haar talenten inzetten en verder ontwikkelen. Wij zeggen: “bijzonder als het moet, maar normaal als het kan”.

iedereen is welkom op onze zorgboerderij
Wij staan midden in het dorp en het erf van de zorgboerderij is vrij toegankelijk voor iedereen. Wij willen communicatie tussen onze medewerkers en bezoekers stimuleren. Dit bevorderen we onder meer door de pluktuin en de Kerkepad wandelroute naar het natuurgebied het Diessens Broek. We bieden vergaderarrangementen aan en werken aan normale werkomgeving.

wil jij bij ons werken?

Actief werken en nuttig bezig zijn is belangrijk! Het is fijn als je trots bent op je werk. We hebben veel soorten werk en onze ontwikkelboerderij is geschikt voor iedereen die actief bezig wil zijn. Bij ons op de boerderij helpt iedereen mee: coaches, medewerkers en vrijwilligers. Het werk doen we in kleine groepen zodat jij, met de juiste begeleiding, kan doen wat jij leuk vindt.

keuken: van groente en fruit van boeren uit de omgeving maken wij jam, stoofperen en rode kool.

magazijn: de producten van onze keuken krijgen hier een etiket, worden gesorteerd en klaargezet voor onze klanten.

pluktuin: we zaaien en verzorgen bloemen, planten en kruiden voor de verkoop. We hebben zelfs een eigen moestuin.

hout: regelmatig gaan onze mannen en vrouwen in het bos bomen zagen. Het hout verwerken we zelf en maken daar kistjes van om onze producten in te verpakken.

onderhoud: we zorgen goed voor onze spullen. Er zijn altijd klusjes in de showroom en kantine, aan de bussen en fietsen en op het terrein.

de zorgvisie van onze zorgboerderij

Ontwikkelboerderij De Laarhoeve is al twintig jaar een gewoon bedrijf met minimale inmenging vanuit zorg en maximale integratie met de maatschappij. Onze basiswaarden in de coaching op onze zorgboerderij zijn:

  • hulpvaardig: voor een medewerker die vastloopt is er een coach of vrijwilliger om hem of haar direct verder te helpen. Hierna kan de medewerker met zoveel mogelijk zelfstandigheid weer verder.
  • alert: onze coaches reageren alert en direct op situaties die zich voordoen of als een medewerker een terugval heeft.
  • realistisch: medewerkers hebben begrensde mogelijkheden, het is onze uitdaging deze voorzichtig te verleggen en te zorgen voor ontwikkeling.
  • rustig: we gebruiken onze landelijke omgeving om rust te creëren en ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk incidenten plaatsvinden.
  • instruerend: coaches en vrijwilligers geven duidelijk instructie aan werknemers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden (bijvoorbeeld een schil-instructie).
  • eerlijk: wij zijn eerlijk tegen elkaar en tegen werknemers en zorgen voor heldere communicatie.

Vanzelfsprekend zijn wij als zorgboerderij bekend met protocollen en zijn onze coaches volwaardig opgeleid. We zijn gecertificeerd volgens het kwaliteitssysteem voor Landbouw & zorg.

wie kan op de zorgboerderij werken?

Eigenlijk kan iedereen met afstand tot de arbeidsmarkt (zoals dat zo mooi heet) bij ons op de zorgboerderij een nuttige werkplek vinden. We hebben als ontwikkelboerderij veel soorten werk voor mensen die actief bezig willen zijn in een natuurlijke omgeving. We zorgen voor rust, ruimte en regelmaat en verminderen prikkels. We merken dat vooral medewerkers met een (verstandelijke) beperking, arbeidsritmeproblemen, uitstroom vanuit de Sociale Werkplaats of burn-out klachten bij ons een goed werkritme hervinden. Samen met de medewerker gaan we op zoek naar passend werk dat leuk en zinvol is. We gaan uit van wat kan en denken dus in mogelijkheden in plaats van beperkingen.

Onze zorboerderij is een beschermde werkomgeving voor cliënten met een passende indicatie. Op basis van deze indicatie kan een medewerker geplaatst worden via PGB, de drie regionale zorgaanbieders (Amarant, ASVZ en Prisma) of via de gemeente. Een medewerker moet minimaal 4 dagdelen willen werken zodat er een echt werkritme ontstaat.

benieuwd naar de mogelijkheden?

wij zijn aan het werk op

Maandag
09:30 - 16:30 uur
Dinsdag
09:30 - 16:30 uur
Woensdag
09:30 - 16:30 uur
Donderdag
09:30 - 16:30 uur
Vrijdag
09:30 - 16:30 uur

De Laarhoeve

Laarstraat 16, 5087 BG Diessen
+31 13 504 4744
info@delaarhoeve.nl
Copyright © delaarhoeve.nl | Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites